YÜZDESİ VERİLEN SAYININ TAMAMINI BULMA TEST SORULARI 7.SINIF

AskinElibol

Öğretmen
13 Ara 2020
15,387
20
38
Soru 1Yüzdesi Verilen Sayının Tamamını Bulma Test Soruları
% 80’i 60 olan sayı kaçtır?

A) 65 B) 70 C) 75 D) 80

1.Yol
cozum1.png
2.Yol
% 80i 60 ise % 1’i,
60 ÷ 80 = 0,75
Tamamı (%100’ü),
0,75 . 100 = 75
Doğru cevap C

Soru 2
% 20’si 50 olan sayı kaçtır?

A) 200 B) 250 C) 300 D) 350

cozum2.png
2.Yol
% 20 si 50 ise % 1 i,
50 ÷ 20 = 2,5
Tamamı (%100 ü),
2,5 . 100 = 250
Doğru cevap B

Soru 3
Cebimdeki paranın % 30’u ile kitap aldım. Kitap 21 TL olduğuna göre başlangıçta cebimde kaç TL vardı?

A) 70 B) 60 C) 50 D) 40

% 30 u 21 TL ise % 1 i,
21 ÷ 30 = 0,7
Tamamı (%100 ü),
0,7 . 100 = 70 TL
Doğru cevap A

Soru 4Yüzdesi Verilen Sayının Tamamını Bulma Test Soruları
Bir sepette bulunan topların % 48'i mavidir. Bu sepette 36 tane mavi top olduğuna göre toplam top sayısı kaçtır?

A) 60 B) 65 C) 70 D) 75

% 1 ini bulmak için 48 böler, tamamını bulmak için ise 100 ile çarparız. İşlem kolaylığı için önce 100 ile çarparak daha sonra 48 e bölebiliriz.
36 . 100 = 3600
3600 ÷ 48 = 75
Doğru cevap D

Soru 5
Bir sınıftaki öğrencilerin % 35’i kızdır. Bu sınıfta 7 kız öğrenci olduğuna göre sınıf mevcudu aşağıdakilerden hangisidir?

A) 20 B) 30 C) 40 D) 50

% 35 i 7 ise % 1 i,
7 ÷ 35 = 0,2
Sınıf mevcudu (%100 ü),
0,2 . 100 = 20
Doğru cevap A

Soru 6
% 20 indirimli satış fiyatı 160 TL olan ütünün indirimden önceki fiyatı kaç TL'dir?

A) 180 B) 200 C) 220 D) 240

% 20 indirim yapıldığına göre;
% 100 - % 20 = % 80
cozum6.png
Doğru cevap B

Soru 7Yüzdesi Verilen Sayının Tamamını Bulma Test Soruları
%30 zarar ile 840 TL'ye satılan bir telefonun alış fiyatı kaç TL'dir?

A) 1000 B) 1100 C) 1200 D) 1300

cozum7.png
Doğru cevap C

Soru 8
% 10 zamlı fiyatı 55 TL olan ürünün alış fiyatı kaç TL'dir?

A) 50 B) 60 C) 70 D) 80

%10 zam yapıldığına göre;
% 100 + % 10 = % 110
cozum8.png
Doğru cevap A

Soru 9
Fatma bir kitabın % 65’ini okumuştur. Geriye okuması gelen gereken 70 sayfa kaldığına göre kitabın tamamı kaç sayfadır?

A) 140 B) 160 C) 180 D) 200

% 65 i okunduğuna göre;
% 100 - % 65 = % 35 okunmayan sayfa
cozum9.png
Doğru cevap D

Soru 10Yüzdesi Verilen Sayının Tamamını Bulma Test Soruları
Bir araç gideceği yolun % 40’ını gittiğinde geriye 360 km yol kalıyor. Buna göre yolun tamamı kaç km’ dir?

A) 900 B) 800 C) 700 D) 600

% 40 ını gittiğine göre;
%100 - % 40 = % 60 kalan yol
cozum10.png
Doğru cevap D