ORAN ORANTI PROBLEMLERİ 7.SINIF ÇÖZÜMLÜ TEST SORULARI

AskinElibol

Öğretmen
13 Ara 2020
15,387
20
38
Soru 1Oran Orantı Problemleri 7.Sınıf
oran orantı problemleri soru 1
Bu sınıfta 16 erkek öğrenci olduğuna göre sınıf mevcudu kaçtır?

A) 30 B) 28 C) 26 D) 24

oran
4 . x = 3 . 16
4x = 48
x = 12 (Kız)
Sınıf mevcudu = 16 + 12 = 28
Doğru cevap B

Soru 2
oran orantı problemleri soru 2
oran
2k + 3k = 30
5k = 30
k = 6
Kırmızı gül = 3k = 3 . 6 = 18
Doğru cevap C
Soru 3
oran orantı problemleri soru 3
oran
x = 8 . 400
x = 3200 cm
x = 32 m
Doğru cevap D
Soru 4Oran Orantı Problemleri 7.Sınıf
Bir otomobil 3 saatte 180 km yol giderse, 5 saatte kaç km yol gider?

A) 60 B) 120 C) 240 D) 300

oran
3 . x = 5 . 180
3x = 900
x = 300 km
Doğru cevap D
Soru 5
300 gr hamurla 5 ekmek yapıldığına göre 1 ekmek için kaç gr hamur gerekir?

A) 50 B) 60 C) 70 D) 80

oran
5 . x = 300 . 1
5x = 300
x = 60
Doğru cevap B
Soru 6
İki kardeş 60 TL' yi yaşları ile orantılı olarak paylaşacaktır. Kardeşlerin yaşları 9 ve 6 olduğuna göre büyük kardeş kaç TL alır?

A) 36 B) 32 C) 28 D) 24

oran
9k + 6k = 60
15k = 60
k = 4
Büyük kardeş = 9k = 9 . 4 = 36
Doğru cevap A
Soru 7Oran Orantı Problemleri 7.Sınıf
6 işçi bir duvarı 4 günde boyayabiliyor. Aynı duvarı 3 işçi kaç günde boyar?

A) 2 B) 6 C) 8 D) 12

oran
3 . x = 6 . 4
3x = 24
x = 8
Doğru cevap C
Soru 8
Bir havuzu 4 özdeş musluk 15 saatte doldurabildiğine göre 5 özdeş musluk aynı havuzu kaç saatte doldurur?

A) 10 B) 12 C) 16 D) 18

oran
5 . x = 4 . 15
5x = 60
x = 12
Doğru cevap B

Soru 9
Bir araç bir yolu 60 km/sa hızla 5 saatte gidebilmektedir. Buna göre aynı yolu 3 saatte gitmek için hız kaç km/sa olmalı?

A) 70 B) 100 C) 140 D) 180

oran


3 . x = 60 . 5
3x = 300
x = 100 km/sa
Doğru cevap B

Soru 10Oran Orantı Problemleri 7.Sınıf
Limonata yapımında kullanılan şeker, limon ve su miktarları sırasıyla 2, 3 ve 4 sayılarıyla orantılıdır. 720 gr limonata yapıldığına göre aşağıdakilerden hangisi bu malzemelerden birine ait miktar değildir?

A) 80 gr B) 160 gr C) 240 gr D) 320 gr

Şeker = 2k
Limon = 3k
Su = 4k
Limonata = 2k + 3k + 4k
720 = 9k
80 = k
Şeker = 2 . k = 2 . 80 = 160 gr
Limon = 3 . k = 3 . 80 = 240 gr
Su = 4 . k = 4 . 80 = 320 gr
A seçeneğinde verilen 80 gr bu malzemelerden birine ait değildir.
Doğru cevap A