BİR ÇOKLUĞUN YÜZDESİNİ BULMA 7.SINIF ÇÖZÜMLÜ TEST SORULARI

AskinElibol

Öğretmen
13 Ara 2020
15,387
20
38
Soru 1Bir Çokluğun Yüzdesini Bulma 7.Sınıf Test
200 sayısının % 40’ı aşağıdakilerden hangisidir?

A) 40 B) 60 C) 80 D) 100

cozum1.png
Doğru cevap C

Soru 2
140 sayısının % 20’si aşağıdakilerden hangisidir?

A) 30 B) 28 C) 26 D) 24

cozum2.png
Doğru cevap B

Soru 3
40 kişilik bir sınıfın % 60'ı kızdır. Bu sınıfta bulunan kız öğrenci sayısı kaçtır?

A) 8 B) 16 C) 24 D) 32

cozum3.png
Doğru cevap C

Soru 4Bir Çokluğun Yüzdesini Bulma 7.Sınıf Test
Ahmet 500 TL parasının % 45'ini harcamıştır. Ahmet'in kalan parası kaç TL'dir?

A) 200 B) 225 C) 250 D) 275

cozum4.png
Doğru cevap D

Soru 5
180 sayfalık kitabın % 70’ini okudum. Okumadığım sayfa sayısı kaçtır?

A) 54 B) 66 C) 98 D) 126

cozum5.png
Doğru cevap A

Soru 6
2000 TL maaş alan bir kişiye % 12 zam yapılmıştır. Bu kişinin zamlı maaşı kaç TL'dir?

A) 2200 B) 2220 C) 2240 D) 2260

cozum6.png
Doğru cevap C

Soru 7Bir Çokluğun Yüzdesini Bulma 7.Sınıf Test
300 TL'ye alınan bir ceket % 5 kar ile satılacaktır. Buna göre ceketin satış fiyatı kaç TL'dir?

A) 315 B) 330 C) 345 D) 360

cozum7.png
Doğru cevap A

Soru 8
120 TL olan bir pantolona % 10 indirim uygulandığında indirimli satış fiyatı kaç TL olur?

A) 100 B) 104 C) 108 D) 112

cozum8.png
Doğru cevap C

Soru 9
Bir kolide bulunan 30 adet yumurtanın % 30 kırılmıştır. Kaç tane sağlam yumurta kalmıştır?

A) 9 B) 15 C) 18 D) 21

cozum9.png
Doğru cevap D

Soru 10Bir Çokluğun Yüzdesini Bulma 7.Sınıf Test
Bir çiçekçi elindeki 180 adet gülün % 25’ini satmıştır. Elinde kaç adet gül kalmıştır?

A) 140 B) 135 C) 130 D) 125

cozum10.png
Doğru cevap B