BİR ÇOKLUĞU DİĞER BİR ÇOKLUĞUN YÜZDESİ OLARAK HESAPLAMA 7.SINIF TEST

AskinElibol

Öğretmen
13 Ara 2020
15,387
20
38
Soru 1Bir Çokluğu Diğer Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Hesaplama 7.Sınıf
40 soruluk bir testte hiç boş bırakmadan yapan ve 24 doğrusu olan bir öğrencinin başarısı yüzde kaçtır?

A) 60 B) 50 C) 40 D) 30

cozum1.png
Doğru cevap A

Soru 2
Damla 150 TL'lik parasının 60 TL'si ile ayakkabı almıştır. Damla parasının yüzde kaçını ayakkabı için harcamıştır?

A) 50 B) 40 C) 30 D) 20

cozum2.png
Doğru cevap B

Soru 3
Erdem 300 sayfalık kitabın 195 sayfasını okumuştur. Erdem kitabın yüzde kaçını okumuştur?

A) 55 B) 60 C) 65 D) 70

cozum3.png
Doğru cevap C

Soru 4Bir Çokluğu Diğer Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Hesaplama 7.Sınıf
Elâ, 120 TL'ye aldığı oyuncağını 144 TL'ye satmıştır. Elâ bu satıştan kaç yüzde kaç kâr etmiştir?

A) 20 B) 25 C) 30 D) 35

cozum4.png
Doğru cevap A

Soru 5
150 TL'ye alınan bir ürün zararına 120 TL'ye satılıyor. Bu üründen yüzde kaç zarar edilmiştir?

A) 80 B) 60 C) 40 D) 20

cozum5.png
Doğru cevap D

Soru 6
Bir kırtasiyeci elindeki 400 test kitabının 240 tanesini satmıştır. Kırtasiyeci test kitaplarının yüzde kaçını satmıştır?

A) 50 B) 60 C) 70 D) 80

cozum6.png
Doğru cevap B

Soru 7Bir Çokluğu Diğer Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Hesaplama 7.Sınıf
Bir kutuda bulunan 60 ampulün 15'i taşıma sırasında kırılmıştır. Geriye kalanlar sağlamdır. Kutuda kalan sağlam ampuller bütün ampullerin yüzde kaçıdır?

A) 45 B) 60 C) 75 D) 90

Sağlam ampul = 60 - 15 = 45
Sağlam ampullerin yüzdesi
cozum7.png
Doğru cevap C

Soru 8
% 20'si 50 olan sayının % 70’i kaçtır?

A) 160 B) 165 C) 170 D) 175

cozum8.png
Doğru cevap D

Soru 9
% 30 zararla 140 TL’ye satılan bir ürünün yüzde yirmi kârlı satış fiyatı kaç TL’ dir?

A) 240 B) 220 C) 200 D) 180

% 30 zarar = % 100 - % 30 = % 70
% 20 kâr = % 100 + % 20 = % 120
% 70 i 140 TL olan ürünün % 110 unu bulalım.
cozum9.png
Doğru cevap A

Soru 10Bir Çokluğu Diğer Bir Çokluğun Yüzdesi Olarak Hesaplama 7.Sınıf
Ayşe parasının % 40’ını harcıyor. Geriye 30 TL'si kaldığına göre Ayşe'nin başlangıçta kaç TL’si vardı?

A) 80 B) 70 C) 60 D) 50

% 40 ını harcadığında parasının;
% 100 - % 40 = % 60 ı kalır.
cozum10.png
Doğru cevap D